Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κανελόνια με Κοτόπουλο , Ρικότα και Σπανάκι

(Μερίδες 6)
12 κανελόνια

Βράστε τα κανελόνια σ’ αλατισμένο νερό με 2 σταγόνες λάδι. Προσοχή μην τα παραβράσετε. Στραγγίστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το Άριστον και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε την σάλτσα 10’, να δέσει ελαφρά. Σε μια δεύτερη μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι στο Άριστον 1λεπτό. Ρίξτε μεμιάς το γάλα κι ανακατέψτε ζωηρά να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε 1 κούπα από τη γραβιέρα κι ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει. Ετοιμάστε τη γέμιση. Καθαρίστε, πλύνετε καλά και κόψτε το σπανάκι σε κομμάτια. Ζεματίστε το και στραγγίστε το. Πατήστε το καλά στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο Άριστον, ρίξτε κι ανακατέψτε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τη ρικότα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και την μισή σάλτσα τομάτας. Γεμίστε με το μίγμα τα κανελόνια κι αραδιάστε τα σ΄ ένα μεγάλο πυρέξ. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα τυριών και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήστε τα στους 200Ί C, 35’, ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρετέ τα αμέσως.



Υλικά

Για την σάλτσα ντομάτας: 1 κουταλιά ‘Αριστον
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα τυριού: 1 κουταλιά Άριστον
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1 ½ κούπας τριμμένη γραβιέρα

Για τη γέμιση: 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
2 κουταλιές Άριστον
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. βρασμένο κοτόπουλο σε λωρίδες
½ κούπας ρικότα ή ανθότυρο
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι κόλιαντρο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend