Ιταλικό κέικ σοκολάτας

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

350 gr. σοκολάτα πολυτελείας σε κομματάκια

3 κουταλιές κακάο

1 κουταλιά στιγμιαίος καφές

5 αυγά

250 gr. ζάχαρη

100 gr. καρύδια, σε κομμάτια

5 κουταλιές καρύδια, αλεσμένα

Εκτέλεση

Βάλτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τη σοκολάτα σ’ ένα πυρίμαχο μπωλ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (ή λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων). Ανακατώνετε συνεχώς, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Προσθέστε τον καφέ και το κακάο κι ανακατώστε καλά. 

Σ’ ένα άλλο μπωλ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν (για 5 λεπτά) και στη συνέχεια προσθέστε τα καρύδια (αλεσμένα και κομμάτια). Αδειάστε στο μπωλ τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατώστε καλά και ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. 

Ψήστε το κέικ στους 180οC για 40 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει η επιφάνειά του. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει. Στη συνέχεια, βγάλτε το απ’ το φούρνο και ξεφορμάρετέ το. Ανακατώστε την άχνη με το κακάο και πασπαλίστε το κέικ. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top