Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ινδικό γιορτινό κοτόπουλο με ρύζι A LA ARISTON ,της Chef Ρένιας Σίμωση

Aυτή η γιορτινή συνταγή είναι υπέροχη για αλλαγή από τα πιάτα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και είναι γιορτινή ,γιατί έχει ρύζι με σταφίδες ,κάσιους ,κάρδαμο ,σαφράν και άλλα υπέροχα .
 
Ειναι της Chef Ρένιας Σίμωση και εμπνευσμένη από την Ινδία .
 
Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές για να φύγει το άμυλο και να γίνει σπυρωτό και το αφήνουμε στην άκρη. 
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάλτε το 2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ,  και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κάσιους, το γαρυφαλο, κάρδαμο, κανέλα, κύμινο και τσιγαρίστε για 2 λεπτά μέχρι τα αρώματα   των μπαχαρικων και του ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ να ευωδιάσουν.
 
Στραγγίστε το ρύζι και προσθέστε το στην κατσαρόλα  με τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε  και ρίξτε το ζεστό νερό με το σαφραν μόλις πάρει βράση σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε για 12-15 λεπτά σε χαμηλη φωτια.
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Οσο ψήνεται το ρύζι  λιώστε 1κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  σε τηγανι με τα κρεμμύδια και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίξτε και τις σταφίδες και το τούρμερικ.  Φύλάξτε τη γαρνιτουρα στην άκρη σε αλλο μπολ.
Ψιλοκόψτε και τον κόλιανδρο 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Στην ίδια κατσαρόλα που κάνατε τη γαρνιτούρα λιώνετε το 1κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και 1κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και ψήνετε το κοτόπουλο που έχετε κόψει σε κομματάκια μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να πιει τα ζουμιά του. 
Προσθέστε και το αλάτι που επιθυμείτε. 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώστε το ρύζι από πάνω το κοτόπουλο και από πάνω τη γαρνιτούρα!!


Υλικά

250γρ. ρυζι μπασματι
120γρ. κασιους αναλατα και αψητα
2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 
4 γαρύφαλα
3 σπόροι κάρδαμο
1 μικρό κομματι ξύλο κανέλας
1κ.γ. σπόροι κύμινου
1 κ.γ. σαφράν
½ λίτρο νερό ζεστό
Αλάτι
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) κομμένο σε κομματάκια
1κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1.κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και  1κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
Φρέσκος  κόλιανδρος 
6 κρεμμυδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
120γρ. σταφίδες
1 κ.γ. σκόνη τουρμερικ


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend