Γλυκό Τριαντάφυλλο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 κιλό πέταλα από τριαντάφυλλα

4 ποτήρια νερού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι νερό

2 γραμ. κρεμόριο

Εκτέλεση

Στα παλιά αρχοντικά των καραβοκύρηδων ήταν επιβεβλημένο να κερνάς τους μουσαφίρηδες με γλυκό τριαντάφυλλο. Gourmet κέρασμα και πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο στην εποχή μας, θα το φτιάξετε με άνθη τριανταφυλλιάς.

Κόβουμε με ψαλίδι το λευκό μέρος από τα πέταλα των τριαντάφυλλων. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα τρίβουμε δυνατά με τα χέρια μας μέχρι να μαραθούν και τα αφήνουμε για 3 ώρες. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το γλυκό. Προσθέτουμε το κρεμόριο και αφήνουμε το γλυκό να βράσει για περίπου 7–10 λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο να κρυώσει καλά, για μια μέρα τουλάχιστον και στη συνέχεια το φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Καλά Κεράσματα!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top