Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γλυκιά Τυρόπιττα της Εύας Παρακεντάκη ,8_2_2018 Νεα Τηλεόραση Κρήτης

 

 

 

 

Αλείφουμε ένα πυρέξ με ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το οποίο έχουμε λιώσει πρώτα σε ένα κατσαρολάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο μας, το οποίο το βουτυρώνουμε και βάζουμε το άλλο επάνω του σταυρωτά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τοποθετήσουμε έξι φύλλα. Σε μία μπασίνα βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι,τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα μας μέσα στα φύλλα και σκεπάζουμε με τρία φύλλα που ενδιάμεσα βουτυρώνουμε και ένα διπλό πάνω πάνω. Χαράζουμε την τυρόπιτα μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο  ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά. Όταν το βγάλουμε ζεστό από το φούρνο ρίχνουμε το μέλι και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Τρώγεται χλιαρή και κρύα!



Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

750 ml φρέσκο γάλα κατσικίσιο

1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο

500 γραμμ. Φρέσκο ανθότυρο

4 αυγά

7 κ.σ ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

100 γρ. ζάχαρη

5-6 κ.σ. Μέλι για το γυάλισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend