Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γιουβαρλάκι Τηγανητά με Σάλτσα

Ζυμώνουμε τον κιμά, τα αυγά, το ξύδι, το ρύζι, τον άνηθο τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις πατάτες στενόμακρες. Σε ένα βάζουμε το λάδι και αφού πλάσουμε τα γιουβαρλάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τα ροδίζουμε. Αμέσως μετά με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Ροδίζουμε στο ίδιο λάδι τις πατάτες καιτ ις βάζουμε με τον ίδιο τρόπο στην κατσαρόλα.
Αφού πολτοποιήσουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο λάδι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτα.



Υλικά

800 γρ κιμά μοσχαρίσιο

2 αυγά

2 κουταλιές άσπρο ξύδι

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ

3 κουταλιές άνηθο

3 κουταλιές μαϊντανό

3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

1/2 κιλό πατάτες

3/4 φλιτζανιού λάδι

 

Υλικά για τη σάλτσα:

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτι ψιλοκομμένες τομάτες ΚΥΚΝΟΣ

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 πράσινη πιπεριά

Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend