Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι _σε πύλινη γάστρα

                                                                                    παρουσιάστηκε στην  εκπομπή ΕΛΕΝΗ ,19-5-2016 από την Chef μας Ρένια Σίμωση 
 
Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 5 φλιτζάνια νερό να βράσουν και προσθέστε μολις βράσουν  το κρέας για 5 λεπτά _αρωματίστε το με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού. Ξαφρίστε το κρέας αν χρειαστεί. Κρατήστε το νερό σε κάποιο άλλο σκεύος ,γιατί εκεί θα βράσετε το κριθαράκι όταν θα είναι ώρα να το μαγειρέψετε.
Στραγγίστε το κρέας και σοτάρετε το ελαφρά με 3 γεμάτες κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ μετά προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε να πάρει βράση για 5 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και ψήστε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει λίγο. Τελευταία ρίξτε τα ντοματάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη και αν θέλετε το μπούκοβο. Όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. 
Αδειάστε όλο το κρέας  και τη σάλτσα της κατσαρόλας στο σκεύος γιουβέτσι και προσθέστε το ζουμί που προέκυψε από το βράσιμο του κρέατος στην κατσαρόλα . Μόλις πάρει βράση ρίξτε το κριθαράκι. Το κριθαράκι θα το βράσετε τη μισή ώρα από την αναγραφόμενη που λέει η συσκευασία του. Ποικίλει ανάλογα τη μάρκα το μέγεθος του ζυμαρικού.
Όταν βράζει προσθέστε και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Τελευταία ρίξτε το μισοψημένο κριθαράκι μέσα στο σκεύος γιουβέτσι ανακατέψτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά  με σκεπασμένο το καπάκι στον αέρα. 
Σερβίρετε με τυρί PECORINO ROMANO AURICCHIO.


Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια  (ελιά, ποντίκι, χτένι) 
5 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα δάφνης
Κόκκοι πιπέρι 
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
1 φλ. λευκό  κρασί
500γρ. κρεμμύδια ξερά κομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μπαχάρι σε κόκκους ή τριμμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια των 400γρ.
1 πρέζα ζάχαρη 
500γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
350 γρ Τυρί PECORINO ROMANO AURICCHIO τριμμένο


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend