Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γερμανική Ζεστή Πατατοσαλάτα

Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αυγά και κόβουμε στη μέση. Στο μεταξύ σοτάρουμε το bacon σε στεγνό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τις πατατούλες σε νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε στη μέση.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν λίγο. Μετά ρίχνουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, τα αυγά και το bacon και ανακατεύουμε ελαφρά να αναμιχθεί.



Υλικά

4 αυγά βρασμένα σφιχτά

4 φέτες bacon ψιλοκομμένες

750 γρ πολύ μικρές φρέσκες πατάτες

2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1 κουταλιά ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

160 ml μαγιονέζα

80 ml sour cream

2 κουταλιές χυμό λεμονιού



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend