Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαρίδες Προβενσάλ με σάλτσα ντομάτας

Καθαρίστε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι. Πλύνετε τες καλά και σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε, για 1 λεπτό, το σκόρδο και τις πιπερίτσες. Προσθέστε τις γαρίδες κι αφήστε τες για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες (φρέσκιες και λιαστές) και ύστερα από 1 λεπτό βγάλτε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και προσθέστε το ξύδι, τις ελιές, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.



Υλικά

400 γρ. μικρές γαρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι τσίλι
3 ντομάτες ρόμα, ψιλοκομμένες
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι,
στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια ξύδι από κόκκινο κρασί
6 μαύρες ελιές, κομμένες στα τέσσερα
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και μαυροπίπερο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend