Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαρίδες ή Μύδια Σαγανάκι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 3/4 από τις τομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, αφού τις έχουμε καθαρίσει και βράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με την ρίχανη, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.



Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες ή μύδια

5 κουταλιές λάδι

1 κρεμμυδι

1 κουτί τοματάκια ή 2 φρέσκες τομάτες

1/2 φλιτζάνι νερό

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

100 γρ φέτα

Ρίγανη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend