Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαρίδες με Papaya και Καρύδα

Φρυγανίζουμε την καρύδα-τρίμμα (βρίσκουμε στο super market στους ξηρούς καρπούς ) σε ένα μικρό τηγάνι, μέχρι οι νιφάδες να ροδίσουν, για 4 περίπου λεπτά. Αμέσως μεταφέρουμε σε ένα μπώλ και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ΑRISTON σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το ginger και σωτάρουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό περίπου λεπτού.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, γυρίζοντας μια φορά, για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε την papaya και την γλυκοπατάτα και τα δύο κομμένα κυδωνάτα και σωτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν καλά, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το curry και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και μετά τις κλημεντίνες. Βγάζουμε σε μία ζεστάμενη πιατέλα, γαρνίρουμε με την καρύδα και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.



Υλικά

1 κουταλιά καρύδα σε νιφάδες

1 κουταλιά ΑRISTON

2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger

375 γρ μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

155 γρ papaya σε κύβους

75 γρ γλυκοπατάτα σε κύβους

1 κουταλάκι curry

470 γρ μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες

10 γρ φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για γαρνίρισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend