Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαρίδες με Κους Κους

Σωτάρουμε στο ΑΡΙΣΤΟΝ κρεμμύδι και σκόρδο. Βράζουμε τις γαρίδες με 2 ½ φλιτζάνια νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο των λαχανικών. Εάν οι γαρίδες έχουν κεφάλι τις βράζουμε και κρατάμε το ζωμό.
Σωτάρουμε μερικά κεφάλια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα τοματάκια και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες και όταν πάρει βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι, ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσει το πλιγούρι, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.



Υλικά

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ
½ κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
2 φλιτζάνια πληγούρι
½ κιλό γαρίδες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend