Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαρίδες με Κοφτό Μακαρονάκι και Φινόκιο

Ψιλοκόβουμε το φινόκιο. Βράζουμε τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό al dente. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά. ΑΡΙΣΤΟΝ και σωτάρουμε το φινόκιο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει για 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις γαριδούλες, ανακατεύουμε για 1 λεπτο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σουρώνουμε τα μακαρονάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα με το φινόκιο, τις γαρίδες, τα μανιτάρια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.Αδειάζουμε όλο το μίγμα σε ένα pyrex που το έχουμε αλείψει με ΑΡΙΣΤΟΝ. Κόβουμε τις τομάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη από πάντω, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στους 190 για 35 λεπτά.



Υλικά

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 ρίζες φινόκιο
3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ΚΥΚΝΟΣ
300 γρ γαριδούλες καθαρισμένες ή 500 γρ με το κέλυφος
3 φλιτζάνια γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
2-3 φρέσκες τομάτες
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend