Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαλοπούλα με γέμιση

της Ελένης Αβούρη
κλασσική συνταγή για σίγουρη επιτυχία


Πλένουμε καλά την γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ταψί με τον χυμό πορτοκαλιών για 6 ώρες ,βρέχοντας με τον χυμό συχνά .Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ARISTON ,προσθέτουμε τον κιμά ,τα συκωτάκια ψιλοκομμένα ,τις σταφίδες ,το κουκουνάρι και το μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους .Σβήνουμε με το λεμόνι,ανακατεύουμε λίγο προσθέτοντας το ρύζι και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά .Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά .

Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την γαλοπούλα ,βάζουμε σε ταψί αφού την αλείψουμε με ARISTON καλά ,γύρω γύρω.Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό ,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στούς 140 βαθμούς για 5 ώρες .Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ,περιχύνουμε την γαλοπούλα με το ζουμί της ,προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 11/2 ώρα ακόμα στούς 180-190 βαθμούς.

Ευχαριστούμε την Κα Ελένη Αβούρη για τις καταπληκτικές και σίγουρες συνταγές ,που χάρισε αφιλοκερδώς στις νέες νοικοκυρές μέσω του www.aristonkitchen.gr



Υλικά

1 Γαλοπούλα
Χυμός από 5 πορτοκάλια
ARISTON ,μαγειρικό προιόν ..κλασσικά

Υλικά γέμισης
3 κουταλιές της σούπας ΑRISTON
1 μέτριο κρεμμύδι
500 γρ κιμά
1 ξυνόμηλο
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
100 γρ .κουκουνάρια
500 γρ.κάστανα καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι ζωμό κότας (από κοτόπουλο )



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend