Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαλλικό Σουφλέ

της Μαρίνας Μπερτάκη

Σ' ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε μια στρώση ψωμί του τόστ και στην συνέχεια τις φέτες , το κασέρι και το ζαμπόν . Ακολουθεί δέυτερη στρώση απο φέτες ψωμί του τόστ και επάνω πάλι ζαμπόν και τέλος φέτες κασέρι.

Χτυπάμε σε μίξερ τα 7 ασπράδια αυγών να γίνουν μαρέγγα την οποία βγάζουμε απο το μίξερ και στο μπώλ του μίξερ βάζουμε τους 7 κρόκους αυγών με το ARISTON  , και αφού χτυπηθούν καλά βάζουμε το γάλα , το κεφαλοτύρι , το αλάτι , το πιπέρι και τέλος την μαρέγγα και τα χτυπάμε λίγο όλα μαζί .

Όλο το χτυπημένο μίγμα το ρίχνουμε στο πυρέξ ,το οποίο βάζουμε στο ψυγείο  και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα ,όπου ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα . Καλή επιτυχία !



Υλικά

1/2 κιλό κασέρι σε φέτες
1/4 κιλού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κιλό ψωμί του τόστ
7 αυγά
1 κουτί εβαπορέ γάλα

3 κουταλιές σούπας ARISTON
1/2 κιλό ζαμπόν

Αλάτι ,πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend