Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γαλέτες Πατάτας με Καπνιστό Σολωμό

Τρίβουμε τις πατάτες στον μύλο λαχανικών στο μεγάλο μέγεθος. Μόλις τελειώσουμε, πιάνουμε χούφτα χούφτα τις πατάτες και τις στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ARISTON σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μία γεμάτη κουταλιά τρίμα πατάτας για κάθε γαλέτα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για τηγανίτες, πιέζουμε τις κουταλιές πατάτες, ώστε να γίνουν λεπτές και πλατιές σαν τηγανίτες με διάμετρο περίπου 7,5 εκατοστά. Δουλεύουμε συνεχώς με την σπάτουλα, προσέχοντας ιδιαίτερα τις άκρες ώστε να μην καούν, μέχρι οι γαλέτες μας να ροδίσουν καλά.

Τις βγάζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ακόμα καυτές.

Σκουπίζουμε το τηγάνι.

Βάζουμε λίγο ΑRISTON στο τηγάνι με το κουταλάκι, όσο χρειάζεται και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τις γαλέτες. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη γαλέτα με ένα τετράγωνο κομμάτι σολωμού και πασπαλίζουμε με πράσα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες sour cream προαιρετικά.



Υλικά

2 μέτριες πατάτες, περίπου 375 γρ

2 κουταλιές ΑRISTON

90 γρ καπνιστός σολομό

1 κουταλιά πράσο χοντροκομμένο

1-2 κουταλιές sour cream για γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend