Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πατατες τηγανιτές -Πατάτες φουρνου μαριναρισμένες σε λεμονι -πορτοκάλι και με δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πατάτες τηγανιτές : Κόψτε τις πατάτες όσο πιο λεπτές γίνεται στον κόφτη. Ξεπλύνετε τις πατάτες με νερό για να φύγει το άμυλο. Βάλτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ στο σκεύος που θα τις τηγανίζετε, αφήστε το να κάψει και ρίξτε τις πατάτες μια μια. Για να γίνουν ακόμα πιο τραγανές σκουπίστε τις να μην έχουν καθόλου νερό. Δεν σκεπάζετε την κατσαρόλα όσο ψήνονται . ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πατάτες φούρνου : Κόβετε τις πατάτες στο μέγεθος που θέλετε και τις βάζετε στο ταψί. Τις περιχύνετε με το χυμό πορτοκάλι, λεμόνι. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να τις αφήσετε στο ψυγείο να μαριναριστούν και να πιούν τους χυμούς. Βάλτε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με κουταλιές πάνω από τις πατάτες και το φρέσκο δενδρολίβανο ανάμεσα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν για περίπου 1 1/2 ώρα.


Υλικά

Πατάτες τηγανιτές 2 κιλά Πατάτες για τηγάνισμα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Πατάτες φούρνου ΥΛΙΚΑ 1 ½ κ. πατάτες για ψήσιμο στο φούρνο ½ φλ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 1 φλ. χυμό πορτοκάλι 1/2φλ. χυμό λεμόνι 3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο μόνο τα φυλλαράκια (μαδημένο) Αλάτι πιπέρι

Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend