Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φόρμα με Μελιτζάνα και Κοτόπουλο

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ροδίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ σε μιά κατσαρόλα ή τηγάνι και το ροδίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και το tabasco, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ, το αυγό και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε την κρέμα μας με το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα τυριά. "Ντύνουμε" μια φόρμα με τις φέτες μελιτζάνας. Γεμίζουμε με μελιτζάνες και βάζουμε το μίγμα μας. Κλείνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα. Στολίζουμε με ρόκα.



Υλικά

700 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κουταλιές λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 τομάτες ψιλοκομμένες

3-4 φλάσκες μελιτζάνες

Αλάτι, πιπέρι

4 κουταλιές μαϊντανό

Λίγες σταγόνες Tabasco

 

Υλικά για την κρέμα:

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

3 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

1 αυγό

150 γρ Regato τριμμένο

200 γρ κασέρι σε κομματάκια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend