Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φοκάτσια με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια ,του Chef Γιώργου Τσούλη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%  και το νερό. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό με το γάντζο και ρίχνουμε το αλάτι και το δενδρολίβανο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλάκο ζυμάρι.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε τη ζύμη μέσα, τη σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πέρνουμε ένα ταψί του φούρνου, απλώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνειά της και τη λαδώνουμε ελφρά. Ρίχνουμε τη ζύμη από πάνω και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα πάνω στο ταψί.
Πιέζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια πάνω στη φωκάτσια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα,το ίδιο κάνουμε με τα ντοματίνια.
Αλοίφουμε με λίγο ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% τη φοκάτσια και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά και συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς στον αέρα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμη η φοκάτσια πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ρίγανη και σερβίρουμε.


Υλικά

300γρ. σκληρό αλεύρι
200γρ. μαλακό αλεύρι
300ml. χλιαρό νερό
2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7γρ. ξερή μαγιά
1/2κ.γ. αλάτι
100γρ. ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5% και έξτρα για το άλλειμα της φοκάτσιας
4κλ. δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Χοντρό αλάτι και ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend