Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φιλέτο ή Σνίτσελ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτα και μοτσαρέλλα

Βάζουμε σε ένα χαρτί λίγο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε τα σνίτσελ.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά Άριστον, ροδίζουμε ελαφρά τα σνίτσελ και τα αραδιάζουμε
στο πυρέξ. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που ροδίσαμε, το κρασί και με μια σπάτουλα
ξύνουμε το τηγάνι. Βράζουμε 2 λεπτά με το κρασί και ρίχνουμε το μίγμα, αφού το
περάσουμε από το σουρωτήρι και περιχύνουμε τα σνίτσελ. Σωτάρουμε σε 1 κουταλιά
ΑΡΙΣΤΟΝ, το κρεμμύδι, και το σκόρδο, προσθέτουμε την ντομάτα, (λίγη ζάχαρη), αλάτι,
πιπέρι, μαϊντανό ή βασιλικό και σιγοβράζουμε 10 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
Με αυτήν την σάλτσα περιχύνουμε τα σνίτσελ.
Κόβουμε σε φέτες χονδρουλές τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο αλείφουμε  με λάδι
και από τις δυο μεριές και τις ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο  να μαλακώσουν.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας με τις μελιτζάνες. Βάζουμε επάνω την μοτσαρέλλα τριμμένη
ή σε φετάκια. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές φρυγανιά και 2 κουταλιές παρμεζάνα και
ψήνουμε στους 190º  για 30 λεπτά



Υλικά

Για 6 μερίδες, 6 μοσχαρίσια σνίτσελ ή φιλέτα.

Λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε
το κρέας.
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
½ φλυτζάνι άσπρο κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη ρίγανη
λόγο βασιλικό ή μαϊντανό
λίγες φλάσκες μελιτζάνες
250 γρ. μοτσαρέλλα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend