Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φιλέτο με σάλτσα σταφυλιού

Πλένουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα και περιχύνουμε με ΑΡΙΣΤΟΝ.
Αλείφουμε το τηγάνι με ελάχιστο ΑΡΙΣΤΟΝ και όταν κάψει βάζουμε τα φιλέτα και τα ροδίζουμε περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο φούρνο πόση ώρα-βαθμοί?

Ρίχνουμε στο τηγάνι 3/4 νερό και λίγο αλάτι και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού από το βούτυρο των φιλέτων.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε περίπου 200 γρ άσπρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού γλυκό κρασί (όχι μαυροδάφνη), αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε στο μπολ, αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να μείνει η μισή και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα και λίγο πιπέρι.Βράζουμε 1-2 λεπτά με την κρέμα και περιχύνουμε τα φιλέτα μας με την κρέμα και τα σταφύλια.



Υλικά

4 φιλέτα
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend