Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φιλέτα ψαριού με μάραθο

(πέρκα, σολωμό, χοντρή γλώσσα, πεσκανδρίτσα)

 

Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα στεγνώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις ρίζες από το μάραθο, κρατάμε τα φυλλάρακια για γαρνίρισμα και τις κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις φέτες από το μάραθο για 3-4 λεπτά να ροδίσουν λίγο. Με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τοποθετούμε πάνω τους το φιλέτο ψαριού και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και τα φύλλα του μάραθου? Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.



Υλικά

4 μεγάλα φιλέτα ψαριού
Αλάτι, πιπέρι
2 ρίζες μάραθο
5 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2-3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρυγανιά
2 κουταλιές κουκουνάρι λίγο σπασμένο
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend