Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φάβα

Πλένουμε τη φάβα και την σκεπάζουμε με νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει αφαιρούμε τον αφρό και προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα ή ωσότου μαλακώσει.
Την περνάμε από το μύλο των χόρτων και προσθέτουμε το μίσο λάδι, 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βράζουμε την φάβα σε σιγανή φωτιά επί 5 λεπτά ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς.
Την σερβίρουμε στα πιάτα και την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Την ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και με χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά.

Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.



Υλικά

½ κιλό φάβα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι
Μαϊντανό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend