Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φασόλια Μαυρομάτικα με Πληγούρι και Κοτόπουλο

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με κύμινο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε λωρίδες. Βάζουμε νερό με αλάτι στην κατσαρόλα και βράζουμε το πληγούρι για 20 λεπτά. Στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο προσθέτουμε 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ ακόμα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα κολοκυθάκια σε κύβους.

Βάζουμε σε ένα μπολ το σουρωμένο πληγούρι, τα μαυρομάτικα βρασμένα, το κοτόπουλο σε λωρίδες, την κόκκινη πιπεριά σε κύβους, τα κρεμμυδάκια με τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και το δυόσμο.

Το ΑΡΙΣΤΟΝ που έχει μείνει στο τηγάνι το χτυπάμε με το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.



Υλικά

1 φλιτζάνι πληγούρι

1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια

1 κόκκινη πιπεριά

Προαιρετικά λίγο κύμινο

3 μέτρια κολοκυθάκια σε κύβους

3 κρεμμυδάκια

Λίγο δυόσμο (φρέσκο ή ξηρό)

Αλάτι, πιπέρι

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend