Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φασολάδα

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, 2 λίτρα περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη τομάτα, το σέλινο και τα καρότα. Αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ο χρόνος βρασμού της φασολάδας εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών και θεωρούνται έτοιμα όταν μαλακώσουν καλα. Σερβίρουμε την φασολάδα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Το εθνικό μας φαγήτο, πλούσια πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων (Dr. N.Perricone)



Υλικά

½ κιλό φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο
Μερικά κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊδανό
3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
Λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend