Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Φακές

Καθαρίζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε ξανά και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα σε ζεστό νερό , λιγότερο από 1 λίτρο. Προσθέτουμε τη δάφνη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και την ψιλοκομμένη τομάτα. Μόλις οι φακές είναι έτοιμες προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβιρούμε. Προαιρετικά προσθέτουμε ξύδι στα πιάτα.

Ένα πλούσιο γεύμα με πολύ σίδηρο και φυλλικό οξύ (Δρ. N. Perricone)



Υλικά

½ κιλό φακές
3 μικρά ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
3 μικρά καρότα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο χορταρικών
½ κουτί ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ 410 γρ.
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
Λίγο πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend