Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ελληνική Σαλάτα με Ξερά Φασόλια

Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επόμενη, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.Στο μεταξύ κόβουμε την πιπεριά σε τέταρτα, βγάζουμε τα σπόρια και τις μεμβράνες και τα πετάμε. Ψήνουμε στο grill μέχρι η επιφάνεια να μαυρίσει. Τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ για 5 λεπτά με μεμβράνη. Τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.Βάζουμε τα φασόλια μαζί με την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.



Υλικά

2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά

8 μέτριες τομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας, χωρίς το κουκούτσι κομμένες σε φέτες
3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι extra παρθένο ελαιόλαδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend