Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κρεμ Αγγλαιζ

της Χρύσας Παραδείση

Ζεματάμε σε μπαιν μαρί 1 φλυτζάνι γάλα.
Χτυπάμε 3 κρόκους με μια γεμάτη κουταλιά ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα τμηματικά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς επάνω από ζεστό νερό, ωσότου η κρέμα πήξει ελαφρά για 7 – 8 λεπτά.
Την αποσύρουμε από το ζεστό νερό, την κρυώνουμε, προσθέτουμε την βανίλια και την παγώνουμε.

*Αν η Κρέμα Αγγλαίζ παραβράσει ή κόψει, την βάζετε σε λεκάνη με κρύο νερό και την χτυπάτε με τις ρόδες που χτυπάμε τα αυγά. Θα γίνει λεία αλλά όχι πολύ πηκτή.



Υλικά

1 φλυτζάνι γάλα
3 κρόκους
1 κουταλιά ζάχαρη
1 βανίλια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend