Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Couscous με Ginger και Ξηρούς Καρπούς

Ζεσταίνουμε ΑΡΙΣΤΟΝ σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με ένα κουτάλι με τρύπες στην άκρη. Σκουπίζουμε ελαφρά το τηγάνι. Προσθέτουμε 330 ml νερό, το τριμμένο ginger, 1 κουταλάκι αλάτι και το ΑΡΙΣΤΟΝ που απέμεινε στο τηγάνι. Το βάζουμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το couscous, τις σταφίδες, τα ροδάκινα και τα αχλάδια, όπως και το ζαχαρωμένο ginger και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το couscous με ένα πιρούνι να αφρατέψει και προσθέτουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.



Υλικά

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ
30 γρ κουκουνάρι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο ginger
125 γρ couscous
45 γρ σταφίδες
45 γρ ψιλοκομμένο αποξηραμένο ροδάκινο
45 γρ ψιλοκομμένο αποξηραμένο αχλάδι
2 κουταλιές ζαχαρωμένο ginger



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend