Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο Κάρυ με ρύζι basmati και κάρδαμο ,Σπιτι μου ,Σπιτάκι μου ,Chef Καρολίνα Δωρίτη ,23_4_2017

Κόβετε το κοτόπουλο σε µικρές µπουκίτσες. Πλένετε καλά τις πατατούλες και τις κοβετε στα τέσσερα. Ζεσταίνετε ενα µεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βαζετε δυο κουταλιές της σόυπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%  . Σοτάρετε ελαφρά το κοτόπουλο και το αφαιρείτε προσεκτικά για λίγο µε τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι ριχνετε τον ζωµό κοτόπουλου, την πάστα κάρυ και 3/4 απο το γάλα καρύδας (ή κρέµα καρυδας) και ανακατεύετε, ώστε να διαλυθεί καλά η πάστα και να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις πατάτες και χαµηλώνετε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µαλακώσουν οι πατάτες. Όταν είναι έτοιµο, το αφαιρείτε απο τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα ή κρέµα καρυδας. Ρίχνετε µερικές σταγονες fish sauce ή απλό αλάτι , αν χρειάζεται. Σερβίρουµε µε ρύζι basmati ή jasmine και καβουρδισµένο φίλε αµυγδάλου και φύλλα κολίανδρου (προεραιτικα).

 

Σε µια µέτρια κατσαρόλα µε καπάκι ζεσταίνουµε 1-2 κουταλιές της σούπας ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%   και το κάρδαµο,τους μαύρους αρωματικούς σπόρους . Προσθέτουµε το ρύζι και το ανακατεύουµε να γυαλίσει. Ρίχνουµε το βραστό νερό και αλάτι ή fish sauce και κατέβετε βάζουµε τη φωτιά πολύ χαµηλά. Κλείνουµε το καπάκι και το αφήνουµε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά. Το αφαιρούµε απο τη φωτιά, το ανακατεύουµε ελαφρά και το καλύπτουµε µε µια πετσέτα και το καπάκι µισόκλειστο. Το αφήνουµε να σταθεί έτσι για άλλα 5-10 λεπτά και σερβίρουµε.



Υλικά

Υλικα για 4 ατοµα

600 gr φιλετο µπούτι κοτοπουλου χωρις κόκαλα

 2 κουταλιές της σούπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%

3 κουτ. της σόυπας yellow curry paste ( µπορέιτε να χρησιµοποιήσετε και λιγοτερο αν θελετε να εχει πιο ήπια  γεύση και να µην ειναι καυτερό)

 1 φλυτζανι ζωµο κοτοπουλου

(400 ml) γάλα καρυδας ή κρέµα καρύδας

3-4 µικρές πατατούλες µε την φλούδα

Μερικές σταγονες Fish sauce (προεραιτικά) ή αλάτι

150 gr φιλέ αµυγδάλου, καβουρδισµένο

Φρεσκα φύλλα κόλιανδρου για γαρνίρισµα (προαιρετικά)

Basmati / Jasmine Rice

Υλικά 1 φλυτζάνι ρυζι

2 φλυτζανια βραστό νερό

1-2 κουταλιές της σόυπας ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% 

4-5 cardamom pods

Αλατι ή fish sauce 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend