Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Chicken Salad

Αναμιγνύουμε τους κρόκους, την μουστάρδα και το λεμόνι μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζουμε στο μιξέρ το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα μέχρι η μαγιονέζα μας να δέσει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το celery, τα αμύγδαλα και τα βραστά αυγά στο μπωλ με την μαγιόνεζα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα φύλλο από μαρούλι με φρυγανισμένο ψωμί αν επιθυμούμε.



Υλικά

2 κρόκοι αυγού
2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ ελαφρύ ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια (750 γρ.) κομμένο σε χοντρά κομμάτια βρασμένο κοτόπουλο
5 κοτσανάκια celery κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα στη μέση και καβουρδισμένα
4 βραστά αυγά κομμένα στα τέσσερα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend