Κέϊκ βρώμης με μπανάνα (χωρίς ζάχαρη και μαγιά)

Υλικά

2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι βρώμης

1/4 του κουταλιού του γλυκού ανεπεξέργαστο γκρίζο αλάτι θαλάσσης

2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κουταλάκια του γλυκού Bak­ing Pow­der χωρίς φωσφορικά

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού πουρέ μπανάνας

2 αυγά βιολογικά ελεύθερης βοσκής

3 κουταλιές της σούπας κρύο μεταλλικό/φιλτραρισμένο νερό

Εκτέλεση

Crook, 1986

Αναμιγνύουμε το αλεύρι βρώμης, το αλάτι και το Bak­ing Pow­der. Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σ΄ αυτά το νερό, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τον πουρέ της μπανάνας. Τα αναμιγνύουμε με τα ξηρά υλικά. Ψήνουμε το μείγμα στο φούρνο στους 180° C (350° F) για 25 έως 30 λεπτά. Η φόρμα ψησίματος να είναι 20 cm X 20 cm. Το κέικ κόβεται σε 9 φέτες. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top