Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Bucatini Amatriciana του Vincezo Zanni

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον/πανσέτα σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε προσθέτοντας μπόλικο πιπέρι.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε 5 λίτρα νερό αλατισμένο. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε βάζοντας 200 gr Pecorino Romano Auricchio. Σερβίρουμε σε μερίδες πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και λίγο πιπέρι.



Υλικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1/2 κιλό μπουγκατίνι
  • 700 γρ. passata di pomodoro
  • 2 κρεμμύδια (μέτρια)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. πανσέτα ή μπέικον
  • 400 gr . Pecorino Romano Auricchio τριμμένο-ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
  • αλάτι, πιπέρι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend