Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπριός Γεμιστά

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, την μαγιά και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να λειτουργούμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, το αλάτι, το ΑΡΙΣΤΟΝ λιωμένο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Κάνουμε μία μπάλα, την χαράζουμε με μαχαίρι και την αφήνουμε να φουσκώσει (30-45 λεπτά). Μετά την τσιμπάμε να ξεφουσκώσει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγαλύτερα από καρύδι, τα ανοίγουμε σε βουτυρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα την γέμιση και κλείνουμε σαν πουγκί. Στο ταψί ή βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε ή στρώνουμε χαρτί bake (που δεν χρειάζεται βούτυρο).
Αρχίζουμε από τη μέση. Βάζουμε το πρωτο brioche στη μέση και γύρω γύρω βάζουμε τα υπόλοιπα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αραιωμένο αυγό (κρόκος, ασπράδι και 1 κουταλάκι νερό).

Αφήνουμε 20 λεπτά στο ταψί, προθερμαίνουμε το φούρνο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτό.

Τα γλυκά brioche μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα.



Υλικά

Αλμυρή ζύμη:
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χαρτάκι ξήρη μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
100 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ λιωμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 αυγά


Γέμιση:
Κόβουμε σε κομματάκια 1 φλιτζάνι mozzarela ή κασέρι
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα ή regato
3 φετάκια ζαμπόν
3 φετάκια μπεϊκον


Γλυκιά ζύμη:
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χαρτάκι ξήρη μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
100 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ λιωμένο
3 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend