Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπουρέκι Κρητικό

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Σε ένα ταψί που το έχουμε περάσει με ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  στρώνουμε κάτω το φύλλο. Αν είναι έτοιμο και όχι σπιτικό, το τρυπάμε με ένα πηρούνι. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Τα στρώνουμε στον πάτο και από πάνω μία στρώση από ροδέλες πατάτας και αλατίζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε σε κομματάκια τη φέτα, το ανθότυρο και το δύοσμο. Ραντίζουμε με λίγο  ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις 2-3 φορές και τελειώνουμε με τυριά και ραντίζουμε με μια κουταλιά ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ την επιφάνεια. Διάλυουμε το γιαούρτι με 1-2 κουταλιές νερό και το απλώνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.



Υλικά

1 φύλλο χωριάτικο σπιτικό ή έτοιμο

600 γρ κολοκυθάκια

600 γρ πατάτες

300 γρ ανθότυρο

300 γρ φέτες

3-4 κουταλιές δύοσμο ή κουταλιά ξηρό

2 κουταλιές ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 

1 γιαούρτι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend