Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Chocolate Chip Cookie στο τηγάνι ,του Chef Γιώργου Παπακώστα

 

O Γιώργος Παπακώστας είναι ένας εμπνευσμένος Chef και πολύ αγαπημένος του ARISTON και εμένα πρωσωπικά .

Είναι μιά υπέροχη συνταγή ,που έδειξε στην ΕΛΕΝΗ στην τελευταία εκπομπή της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν ,τον  6/2018 .

Ωστόσο πιστεύουμε ότι είναι πιό κατάλληλη για το Φθινώπορο ,με τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας !!!

 

Εύκολη .Αναμιγνύουμε τα υλικά  ,με το βούτυρο να είναι ήδη μαλακό ,εκτός του αλευριού ,της σοκολάτας και του αυγού και χτυπάμε στο μίξερ .Οταν γίνει μία μάζα ,προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν βάζουμε το αλεύρι και την σοκολάτα .Σοκολάτα  ,εκτός από κουβερτούρα ,μπορείτε να βάλετε και ότι έχετε στο σπίτι ,συνδιάζοντας και διάφορους τύπους σοκολάτας .

Αλείφουμε το τηγάνι με ARISTON ,SOFT χωρίς λακτόζη ( θα το βρείτε ΑΒ ,ΓΑΛΑΞΙΑ ,ΣΥΝΚΑ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κρήτη )ή ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ψήνουμε για 20-30 λεπτά .Αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά και σερβίρουμε επικαλύπτοντας τα κομμάτια μας με σώς καραμέλα .

Την σώς καραμέλα βουτύρου ,φτιάχνουμε σε τηγάνι με ξύλινη κουτάλα ,ανακατεύοντας μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να μας δώσουν μιά υπέροχη βελούδινη χρυσωπή καραμέλα .

 

Καλή βουτιά στην αμαρτία !!!



Υλικά

για το Chocolate Chip cookie στο τηγάνι 

225 gr ARISTON ,SOFT ή ΑRISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

120 gr λευκή ζάχαρη 

220 gr καστανή ζάχαρη 

1 κουταλάκι γλυκού baking Soda 

1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder 

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο για παιδικό γάλα ,τύπου NESQUICK 

1 κουταλάκι σούπας βανίλια

1 πρέζα κανέλλα 

1 πρέζα μοσχοκάρυδο 

για την σως καραμέλα :

1 κούπα ζάχαρη 

1/4 κούπα γάλα 

1/2 κούπα βούτυρο 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend