Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα ,από την αγαπημένη μας Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Προσοχή το ψωμί καλύτερα να είναι μπαγιάτικο .
Αφήνουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερη ώρα μπορούμε.
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι με ARISTON ζεσταμένο ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα από την μια πλευρά και τα γυρίζουμε να ψηθούν για ακόμα 15 λεπτά.
 
Πως αποθηκεύουμε στην κατάψυξή μας το Μπαγιάτικο Ψωμί  :
Μουλιάζοντας το ψωμί χάνει πολλές από τις βιταμίνες του,μας λέει η Γιαγιά Μαίρη ...
 
Καθαρίζουμε το μπαγιάτικο ψωμί από την κόρα.
Το κόβουμε σε κυβάκια.
Το τρίβουμε στο μουλτι να γίνει ψιλό τρίμμα.
Το βάζουμε σε μπολάκια ή σακουλίτσες τροφίμων στην κατάψυξη.
όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το αφήνουμε λιγάκι εκτός κατάψυξης.
Μπορούμε να κάνουμε σκορδαλιά, πανάρισμα, να μπει δε μπιφτέκια και γενικά σε πολλές χρήσεις!
 
Καλή επιτυχία σε όλες σας παιδιά μου ,
Με αγάπη ,
Γιαγιά  Μαίρη εν δράση 



Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
μια κούπα μπαγιάτικο ψωμί
 
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
150 γραμ φέτα τριμμένη
1 πιπεριά σε μικρά κυβάκια
1 αυγό
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν σας αρέσει
αλατοπίπερο
ρίγανη
2 κσ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5% 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend