Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Βίδες ολικής άλεσης με μαντζουράνα στο φούρνο ,της Ευας Παρακεντάκη

Αυτή είναι μία συνταγή χαμηλή θερμιδικά ,από την κατηγορία συνταγών ΜΑΜΑ LOW ,της Εύας Παρακεντάκη και θα παρουσιαστεί σήμερα 21/11/2017 στις 18,30 μ.μ στο κανάλι ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ .

Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στις Μαρίες ,σε όλες τις Μαρίες ...ειδικά στην πολυαγαπημένη μου Μαρια Σκλ ...στην Μεγάλη Μαρία του Μεσαίου Καρλοβάσου και σε όλες τις  Μαρίες του Μεσαίου  .. !

 

Πάμε για την εκτέλεση :

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθέτουμε το σπανάκι και στη συνέχεια  το σκόρδο και τη ματζουράνα στη συνέχεια το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού. Σοτάρουμε για 2 λεπτά αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το Μascarpone AURICCHIO ( θα το βρείτε στις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ), το γάλα, το αυγό, το αλάτι. Παράλληλα βράζουμε τις βίδες που τις παίρνουμε όταν είναι έτοιμες μέσα από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και τις προσθέτουμε στο μείγμα από το σπανάκι μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Και ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τις βίδες με το σπανάκι και από πάνω το μείγμα του Mascarpone. Πασπαλίζουμε το Pecorino Romano AURICCHIO (θα το βρείτε στις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ )και φουρνίζουμε για 15 λεπτά.

 

Προσοχή : το Pecorino Romano είναι Πρόβειο τυρί ,το Ιταλικό ..με μόνο 440 θερμίδες (για γνώση σας η παρμεζάνα έχει 770 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια .Ειναι ελαφρύ τυρί και εύπεπτο )



Υλικά

2κ. σούπας ARISTON,SO_SOFT

1 κ. σ. πολτό σκόρδου

2 κ. γ. ματζουράνα

170γρ. φρέσκο σπανάκι baby

250 γρ. mascarpone AURICCHIO (θα το βρείτε στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ )

1 ποτήρι γάλα

1 αυγό

1/2κ. γλυκού αλάτι

1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1κ. σούπας χυμό λεμονιού

1 πακέτο βίδες ολικής

2 ποτήρια φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη

100 γρ. AURICCHIO pecorino romano



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend