Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Αυγά Σαλάτα

Πλένουμε καλά τα αυγά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10-12 λεπτά. Τα βγάζουμε και αφήνουμε κρύο νερό να τρέξει πάνω τους και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε ένα δοχείο με βιδωτό καπάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε με όποιον τρόπο θέλουμε.
Κόβουμε τα αυγά σε φέτες ή ροδέλες και τα βάζουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.



Υλικά

8 αυγά

4 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend