Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Au Gratin με Σπανάκι και Ψωμί του Toast

Ζεματάμε το σπανάκι, το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ΑΡΙΣΤΟΝ, προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε λίγο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά.
Αλείφουμε καλά το pyrex με ΑΡΙΣΤΟΝ και αλείφουμε ελάχιστα και τις φέτες ψωμιού που τις έχουμε στρώσει στον πάτο. Στρώνουμε το σπανάκι πάνω στις φέτες του toast. Τρίβουμε την φέτα και την πασπαλίζουμε από πάνω και μετά την τριμμένη γραβιέρα ή το regato. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσει.



Υλικά

6-8 φέτες ψωμί toast
1 κιλό σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ
250 γρ φέτα
250 γρ regato
4 αυγά
350 γρ κρέμα γάλακτος



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend