Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Au Gratin με Πέννες, 3 Τυριά και Σπανάκι

Βράζουμε τις πέννες να κρατάνε λίγο. Στο ΑΡΙΣΤΟΝ σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Μετά προσθέτουμε 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Όταν απορροφήσει τα υγρά του, βάζουμε το roquefort και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά σε ένα μπωλ. Την υπόλοιπη κρέμα τη χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με τα αυγά προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το gouda και την κεφαλογραβιέρα (κρατάμε 2 κουταλιές από τα κίτρινα τυριά στην άκρη). Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στο μίγμα των τυριών. Αλείφουμε το pyrex με ΑΡΙΣΤΟΝ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, από πάνω στρώνουμε όλο το μίγμα με το σπανάκι και τελειώνουμε απλώνοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



Υλικά

1 πακέτο πέννες
600 γρ φρέσκο σπανάκι ή 400 γρ κατεψυγμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
350 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
80 γρ roquefort
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
1 1/2 φλιτζάνι gouda
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend