Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Au Gratin με Πέννες, Σπανάκι και Λουκάνικο

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (12 λεπτά), τα σουρώνουμε και περιχύνουμε 1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ. Περιμένουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε στο τηγάνι μόνα τους. Τα βγάζουμε και βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το ζεματίζουμε πρώτα), μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το cottage cheese. Αλείφουμε με λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ το pyrex και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, σκορπίζουμε τα μισά λουκάνικα και το μισό σπανάκι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και τη διαλύουμε με λίγο νερό. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και χτυπάμε με το σύρμα. Περιχύνουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να ροδίσει.



Υλικά

1 πακέτο πέννες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
250 γρ λουκάνικα χωριάτικα ή Φρανκφούρτης
200 γρ παρμεζάνα
100 γρ γραβιέρα
3 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλιά μουστάρδα
150 γρ cottage cheese
250 γρ κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend