Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Αστακός

Χρειαζόμαστε μια μεγάλη κατσαρόλα. Δένουμε τον αστακό. Ταπώνουμε με μπαμπάκι και οδοντογλυφιδά τον «ποπό» του. Βάζουμε λίγο αλάτι και μια μεγάλη κουταλιά ξύδι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τον αστακό για ακριβώς 20 λεπτά. Όταν τον βγάλουμε από την κατσαρόλα, τον τοποθετούμε με την κοιλιά προς τα κάτω και βάζουμε πάνω του κάτι βαρύ για να ισιώσει μέχρι να κρυώσει.
Για το λαδολέμονο η αναλογία είναι 2 κουταλιές λεμόνι για κάθε 4 κουταλιές λάδι. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο άνηθο και τα αυγά του αστακού αν υπάρχουν. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο.



Υλικά

Ξύδι

Αλάτι

Βαμβάκι

Οδοντογλυφίδα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend