Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Αστακομακαρονάδα από τους Φούρνους Ικαρίας

του Κου Ιάκ. Σκλάβου από τους Φούρνους Ικαρίας

 

Στην Χρυσομηλιά ,ενα υπέροχο ψαροχώρι στους Φούρνους Ικαρίας  ,στο γνωστό σε όλους ταβερνάκι της Φρατζέσκας γνωρίσαμε τον Κο Ιάκωβο Σκλαβου και ζητήσαμε την υπέροχη αυτή τοπική συνταγή που έχει πολλές ιδιομορφίες και σίγουρα δεν την έχετε υπ όψιν σας .

Είναι καταπληκτική !

Βράζουμε τον αστακό μας  για 10 λεπτά μόνο σε κατσαρόλα και το νερό που βάζουμε  με προσοχή  ισα ισα να τον σκεπάζει  .Αν δεν είναι ενας αλλά περισσότεροι βράζουμε περίπου 20 λεπτά και το νερό παλι ίσα ίσα να τους σκεπάζει  .Βγάζουμε τον αστακό ή τους αστακούς από την κατσαρόλα με το βραστό νερό και κρατάμε το νερό .Στην συνέχεια βάζουμε τον αστακό σε άλλη κατσαρόλα με το κέλυφος και ελαιόλαδο .Αφού κοκκινίσει βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,2 κουταλιές τοματοπολτό ΚΥΚΝΟΣ,1 κουταλάκι  ARISTON  ,1/4 ποτήρι νερού κρασί μαύρο ,πιπέρι ή μπαχάρι και 2-3 φύλλα δάφνης .Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλλα .Προσθέτουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό και έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο αλάτι .Προσθέτουμε στην σάλτα 1 πακέττο μακαρόνια και τα βράζουμε μέσα στην  σάλτσα για 6 λεπτά .

Σερβίρουμε αμέσως !!!



Υλικά

αστακό ή αστακούς

1 πακέττο BARILLA N6 ή Ν7

Μπαχάρι ή πιπέρι ,αλάτι

Ελαιόλαδο ,ARISTON

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές τοματοπολτό ΚΥΚΝΟΣ

1/4 ποτηριού νερού κρασί μαύρο

2-3 φύλλα δάφνης

ζάχαρη ,κανέλλα ξύλο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend