Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Άσπροι Γίγαντες της Chef Ρένια Σίμωση -Ελενη 1-4-2016

Βάλτε τα φασόλια στο νερό από βραδύς να φουσκώσουν για να ψηθούν καλύτερα.

Βράστε τα φασόλια σε νερό να μαλακώσουν λίγο για 15’ περίπου ώστε να μην ψηθούν εντελώς και να κρατάνε γιατί θα ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους στο φούρνο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και μαράνετε όλα τα λαχανικά για 8-10 λεπτά περίπου, ρίξτε και τους γίγαντες και το λάδι , το νερό και το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

Αδειάστε τα υλικά σε μια γάστρα ή σ’ ένα ταψί και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια μισή με 2 ώρες περίπου μέχρι να ψηθούν οι γίγαντες. Ελέγξτε στη μία ώρα αν χρειάζεται νερό το φαγητό.

Πριν σερβίρετε ραντίστε τους γίγαντες με ελαιόλαδο.  



Υλικά

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
120γρ.-150γρ.  περίπου φυτικά έλαια
1 φινόκιο (250-300γρ. περίπου) κομμένο σε 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (100γρ. περίπου) ψιλοκομμένα
1 πράσο (180γρ. περίπου) κομμένο σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα  
200γρ. σέλερι ψιλοκομμένο 
1φλ. άσπρο κρασί
½ φλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1φλ. νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο  
Αλάτι πιπέρι
3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το σωτάρισμα των μυρωδικών 
Ελαιόλαδο αφού εχει ψηθεί το γαφητό αν θέλουμε στο σερβίρισμα


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend