Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Άσπρα Σπαράγγια Μιμόζα με ARISTON

 

Ξεφλουδίζουμε το κάτω μισό από τα σπαράγγια απομακρύνοντας τα σκληρά μέρη.

Ζεματάμε τα σπαράγγια για 4 λεπτά σε βραστό νερό ή τα κάνουμε στον ατμό.

Κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί

Λιώνουμε το ARISTON σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα σπαράγγια και σωτάρουμε μέχρι το ΑRISTON να πάρει χρώμα, για 2-3 λεπτά. Χωρίζουμε τα σπαράγγια σε 4 ζεσταμένα πιάτα και τα τοποθετούμε αφού τα στραγγίζουμε καλά με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκόμμενο το ασπράδι του αυγού.

Τον κρόκο τον περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι, πασπαλίζουμε λίγο πάνω από τα ασπράδια και σερβίρουμε.



Υλικά

16 άσπρα σπαράγγια

2 κουταλιές ΑRISTON

1 αυγό βρασμένο σφιχτό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend