Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Άγριο Ρύζι με Πιπεριά και Pecans

Ζεσταίνουμε το ΑRISTON στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το άρτυμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι, περίπου 1 1/2 λεπτό. Βάζουμε και τα pecans στο wok και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

 

Σημ.: το ρύζι το καταψύχουμε και μετά το ξεπαγώνουμε. Αυτό γιατί το αποψυγμένο ρύζι δεν κολλάει την ώρα του τηγανίσμανος.



Υλικά

2 κουταλιές ΑRISTON

1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 άγριο ρύζι

1 κουταλάκι άρτυμα πορτοκαλιού

30 γρ χοντροκομμένα pecans.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend