Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σουτζουκάκια_απίθανα_της_Ειρήνης_Ποποβιτσς

Σε ένα μπώλ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί -αφού το έχουμε μουλιάσει στο μίγμα κρασί-νερό και στραγγίξει πολύ καλά να φύγουν τα υγρά ,

προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,το κίμινο ,το σκόρδο ,τις 6 κουταλιές  ARISTON.ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ λιωμένο σε μπρικάκι ,αλάτι ,πιπέρι .

Αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί .

Ετοιμάζουμε την κόκκινη σάλτσα .Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ στην φωτιά για 3 λεπτά .Αμέσως μετά προσθέτουμε την ντομάτα ,το κίμινο ,ζάχαρη ,αλάτι ,πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά την σάλτσα μας ,για περίπου 20 λεπτά . Κατόπιν πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας μακρόστενα και τηγανίζουμε σε άφθονο ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ -γεμίζουμε το τηγάνι μέχρι την μέση ,μέχρι να πάρουν χρώμα .

Βάζουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα .Ψήνουμε σε φούρνο 180 ο C ,45 λεπτά -60 λεπτά.

Καλή όρεξη !



Υλικά

1 kg κιμά μοσχαρίσιο 

4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

5 φέτες ψωμί -τις μουλιάζουμε σε κρασί και νερό 

μισό ματσάκι μαιντανό

1κ.γ κίμινο 

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 

1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο 

1/2 ποτήρι νερό 

6 κ.σ. ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ λιωμένο 

για την σάλτσα :

6 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1κ.σ.ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

1/2 κ.γλ. κίμινο 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 

1κ.γλ. ζάχαρη 

ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το τηγάνισμα 

αλάτι ,πιπέρι 

 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend