Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Ρύζι, Αρακά και Γαρίδες

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το basmati 10 λεπτά, αφού το ξεπλύνουμε 2 φορές. Το σωτάρουμε με μία κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ. Στη συνέχεια 1 φλιτζάνι βραστό νερό με κύβο κρέατος ή λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 7-8 λεπτά και σουρώνουμε.
Στο ίδιο νερό που βράσαμε το ρύζι βράζουμε και τον αρακά 6-7 λεπτά και τον σουρώνουμε. Αμέσως μετά πάλι στο ίδιο νερό βράζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ τον αρακά, τις γαρίδες, το ρύζι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αγγούρι σε κύβους και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, λίγη μουστάρδα, λίγο αλατοπίπερο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε την σαλάτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψιλοκομμένα φυστίκια.



Υλικά

1/2 φλυτζάνι ρύζι Basmati
1 κύβος κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 φλυτζάνι αρακά
350 γρ γαρίδες βρασμένες & καθαρισμένες
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
Χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές φιστίκια αιγίνης κομμένα
Προαιρετικά 1 κουταλάκι curry



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend