Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Ρεβύθια και Ρύζι

Εχουμε μουσκέψει τα ρεβίθια από το βράδυ. Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε να βράσουνε σε νερό χωρίς αλάτι για να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε στο ΑΡΙΣΤΟΝ το κρεμμύδι τριμμένο, προσθέτουμε το ρύζι, 2 1/2 φλιτζάνια νερό, αλάτι πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιεί τα νερά του. Το βάζουμε στην πιατέλα. Γύρω γύρω βάζουμε τα αγγουράκια τουρσί. Κάνουμε στο ρύζι μια λακουβίτσα και βάζουμε εκεί την τομάτα κομμένη σε κύβους, ανακατεμένη με το σκόρδο, μαϊντανό και αλάτι. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το λάδι καλά και περιχύνουμε.



Υλικά

1 φλιτζάνι ρεβύθια

3/4 φλιτζανιού ρύζι για πιλάφι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

Αλάτι, πιπέρι

 

Υλικά για τη γαρνιτούρα

1σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές μαϊντανό

1τομάτα μέτρια

2 κουταλιές λάδι

1 κουταλιά λεμόνι

Αγγουράκια τουρσί



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend